Gratis verzending bij besteding vanaf € 29,-
Natuurlijke & biologische producten!
De service van Zoo, persoonlijk
Webwinkelkeur
0
0
Gratis verzending bij besteding vanaf € 29,-
Natuurlijke & biologische producten!
De service van Zoo, persoonlijk

Door Lyn - Webredacteur, 2 augustus 2022

Wat is biologische diervoeding en waarom is het zo belangrijk?

Biologischvoedsel wordt niet alleen populairder onder ons, (https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/populariteit-biologisch-eten-blijft-groeien) ook voor hun huisdier kiezen steeds meer mensen voor biologische kwaliteit. Het brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Biologisch voer is goed voor de gezondheid van je huisdier én heeft positieve impact op het milieu. 

Maar wat is biologisch voedsel precies en waarom is het de beste keuze voor jouw huisdier?

Wat is biologische diervoeding?

Biologische diervoeding is voedsel dat uit de pure natuur komt. Het gehele productieproces verloopt biologisch, zonder extra toevoegingen zoals bestrijdingsmiddelen, kunstmest, genetische modificatie, antibiotica, smaakstoffen en groeihormonen. Dierenwelzijn en milieu staan hierbij centraal; er wordt samengewerkt met de natuur. 

Biologische diervoeding bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Het is vergelijkbaar met de kwaliteit die de dieren zelf in de natuur zouden vinden. Bij biologische diervoeding gelden de volgende vier basisprincipes: 

Gezondheid

Biologische diervoeding voor een gezonder bodem, plant, dier en planeet. Mogelijke gevolgen voor je huisdier zijn: een mooiere vacht, minder jeuk, betere spijsvertering, minder allergieën en een betere ontlasting. 

Zorg

Het zorgzaam omgaan met het milieu en natuurlijke hulpbronnen. Het gebruik van technologische middelen is minimaal, omdat de gevolgen ervan op de lange termijn niet kunnen worden ingeschat. Conventionele landbouw zorgt voor overbelasting en uitputting van onze aarde; dit willen we zoveel mogelijk beperken. 

Ecologie

Bij biologische diervoeding staat respect voor het milieu centraal. Boeren maken gebruik van de kracht van het ecosysteem en de biodiversiteit op (en rondom) hun boerderij. 

Eerlijkheid

Rechtvaardige productie van biologisch voedsel voor iedereen; boeren, personeel, verwerkers, vervoerders, handelaars en consumenten. Kortom, iedereen wordt blij van biologisch voedsel. 

Waarom kiezen voor biologische diervoeding? 

Veel mensen vinden biologische diervoeding beter voor hun huisdier, omdat hier geen chemische ingrediënten of kleurstoffen in zitten. Ondanks dat het wat duurder is dan niet-biologisch dierenvoer, vindt men het belangrijk dat de ‘prooi’ van hun huisdier ook een goed leven heeft. Dieren in de boerderij zijn namelijk gelukkiger dan in de bio-industrie. Daarnaast kan biologische diervoeding positieve gevolgen hebben voor je huisdier, denk hierbij aan minder jeuk en een betere spijsvertering. 

Biologische diervoeding is ook goed voor het milieu. Er zitten namelijk geen ingrediënten in die genetisch gemodificeerd zijn of die besmet zijn met pesticiden. De productie van biologische diervoeding zorgt voor veel minder schadelijk afval. 

Biologische diervoeding kopen?

Zoowereld is dé online dierenwinkel voor natuurlijke en biologische diervoeding. Op onze webshop kun je al je benodigdheden vinden voor jouw huisdier. Wij houden van alle soorten dieren en bieden niet alleen voeding, maar ook speelgoed, bodembedekking, shampoo, snacks, kooien, hokken en nog veel meer! Verder vallen we op door het volgende: 

  • Scherpe prijzen
  • Goede service
  • Producten van hoge kwaliteit 
  • Leveringen zijn op tijd 

Door online diervoeding te kopen, kun je gemakkelijker grote bestellingen doen en scheelt het een hoop tijd. Met slechts een paar tikken zorg je er namelijk voor dat het voer altijd op tijd aankomt. 

Vragen?

Heb je verder nog vragen, twijfels of opmerkingen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd bereid om jou van dienst te zien en doen ons best voor continue verbetering. 


Biologische diervoeding koop je bij Zoowereld!

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »