Acana

Filters
24 ProductenPagina 1 van 2

Acana is een merk met een bijzonder verhaal. Vanuit liefde voor dieren bedacht en nu vertrouwd bij dierenliefhebbers over heel de wereld. Met een oorsprong in de rijke omgeving van West-Canada. Lees het verhaal van Reinhard Muhlenfeld: een dierenvriend in hart en nieren.

In 1979 startte Reinhard Muhlenfeld met het maken van dierenvoeding in zijn kleine, maar bloeiende fabriek in de agrarische omgeving van Barrhead (Alberta). Met tweedehands machines en een simpele verpakkingsafdeling maakte hij vanuit Champion Petfoods zijn eerste voer dat werd verkocht aan lokale landbouw- en veeteelt eigenaren.

 

1985: DE START IN ALBERTA

Na enkele jaren, waarin Reinhard leerde van successen én mislukkingen, was het tijd om een nieuw merk te creëren: Acana. Een merk dat is vernoemd naar zijn huis in Alberta, Canada en vanuit zijn geloof om de lokale economie te ondersteunen door gebruik te maken van ingrediënten uit de regio. In die tijd wisten we het nog niet, maar dit was de eerste stap naar het maken van speciale dierenvoeding.

EERSTE KEUKEN

Reinhard gaf in 1990 opdracht om de NorthStar keuken te bouwen in de stad Morinville, Alberta. Een bewust keuze om ons vanaf toen volledig te richten op voeding voor huisdieren. Onze eerste keuken was daarom een omslagpunt voor onze bedrijfsgeschiedenis. We werden een serieuze speler in de branche.

DE NIEUWE STANDAARD

Lucky, de teckel van Reinhards zoon was zijn inspiratie om de voeding van Acana verder te verbeteren. Peter wilde alleen de beste voeding voor Lucky, ongeacht de kosten. Deze liefde heeft uiteindelijk gezorgd voor het ontstaan van ons Biologically Appropriate™ -principe. 

Wist je dat Champion Petfoods ook producent is van Orijen honden- en kattenvoeding? Lees meer op www.orijen.nl.

 

2020: EEN NIEUWE KEUKEN!

De poolster (North Star) staat er om bekend dat hij bijna niet beweegt terwijl de hele noordelijke hemel om hem heen draait. Het is een ster die leiding geeft en de weg wijst: het symbool voor onze Canadese keuken.

Acana honden- en kattenvoeding Zoowereld