Orijen

Filters
28 ProductenPagina 1 van 3

ONZE GESCHIEDENIS

Orijen is niet zomaar een merk hondenvoeding. Orijen heeft een verhaal. Een rijke historie. Vanuit de agragische omgeving in Alberta, Canada zette oprichter Richard Muhlenfeld een revolutionaire stap: voeding maken zoals de natuur het bedoeld heeft.  We vertrellen je graag meer waar onze drive om de beste honden- en kattenvoeding van de wereld te maken.

einhard Muhlenfeld startte in 1979 met het maken van hondenvoeding in zijn kleine, maar bloeiende fabriek in de agrarische omgeving van Barrhead, Alberta. Met tweedehands machines en een simpele verpakkingsafdeling maakte hij vanuit Champion Petfoods zijn eerste hondenvoer dat werd verkocht aan lokale landbouw- en veeteelt eigenaren.

1985: DE START IN ALBERTA


Na enkele jaren, waarin Reinhard leerde van successen én mislukkingen, was het tijd om een nieuw merk te creëren: Acana. Een merk dat is vernoemd naar zijn huis in Alberta, Canada en vanuit zijn geloof om de lokale economie te ondersteunen door gebruik te maken van ingrediënten uit de regio. In die tijd wisten we het nog niet, maar dit was de eerste stap naar het maken van speciale dierenvoeding.

EERSTE KEUKEN

In 1990 gaf Reinhard opdracht om de NorthStar keuken van Champion in de nabijgelegen stad Morinville, Alberta te bouwen. Een bewust keuze om ons vanaf toen volledig te richten op voeding voor huisdieren. Onze eerste keuken was daarom een omslagpunt voor onze bedrijfsgeschiedenis. We werden een serieuze speler in de branche.

EEN KLEINE HOND DIE DE BRANCHE VERANDERDE 

Reinhards zoon, Peter en zijn vrouw Yona hadden een geliefde teckel, Lucky. Ze wilde alleen het beste voor hem en hem voeding te geven die bij hem paste, ongeacht de kosten. De wens om het perfecte dieet voor Lucky te creëren, leidde in 2005 tot de ontwikkeling van het Biologically Appropriate-principe en tot het merk Orijen. Dit nieuwe principe daagde en veranderde de hele diervoedingsindustrie.